Tens Kablosu

Tens kablosu, deri üstünden elektrikli kas ve sinir uyarımı işlevinin gerçekleşmesi amacıyla tasarlanan cihazlarda (Tens Cihazı) kullanılan ekipmanlardır. Tens kabloları aracılığıyla deri üzerinden yüksek frekanslı, kısa akımlar verilmektedir. Verilen akım frekansları genellikle 1-120 mHz bandında olup; var olan dalga genişliği ise 200 msn olarak tespit edilmektedir.

Tens kablosu, biyoelektrik adı verilen çok düşük voltajlı bir elektrik akımı iletilme görevini üstlenmektedir. Yollanılan biyoelektrik sayesinde elektriksel sinir uyarımı yapılmaktadır. Bu işlevin gerçekleşmesiyle, vücutta bulunan doğal savunma mekanizması çalıştırılmaktadır. Fizik tedavi aleti olarak kullanılan bu cihazlar güvenilir olmakla birlikte uygulama şekilleri oldukça kolaydır.

Tens Cihazı

Tens cihazları, hissedilen ağrıya karşı, vücudun doğal savunma mekanizmasını uyarmayı amaçlayan cihazlardır. Son derece güvenilir olan bu cihazların insan sağlığına zararı ve yan etkileri bulunmamaktadır. Deriye yapıştırılan elektrotlar sayesinde cilt yüzeyine yakın sinir dokularına düşük derecede elektrik akımları iletilmektedir. Bu sayede vücuttaki savunma mekanizması uyarılmaktadır. Genelde tens cihazları taşınabilir boyutlarda üretilmektedir. Pille ve elektrikle çalışan modelleri bulunmaktadır.

İnsan vücudunda kalp, kas ve sinir sistemleri tarafından yayılan biyoelektrik adı verilen çok düşük voltajlı bir elektrik akımı bulunmaktadır. Bu akım sayesinde vücutta bulunan ağrıları ve yaraların kendi içerisinde tedavi edilmesini sağlamaktadır. Dışarıdan elektriksel akımı ise tens cihazları sayesinde insan vücuduna iletimi gerçekleşmektedir. Tens cihazları, uyguladıkları bölgedeki kaslarda, belli aralıklarda kasılma ve gerilme yaratmaktadır. Beyin ise bu hareketi egzersiz olarak algılar ve doğal ağrı kesici hormonu olan endorfin salgılamaya başlamaktadır. Bu salgılama işlemi cihaz kapatıldıktan sonrada uzun saatler salgılamaya devam eder. Bu şekilde vücudun bazı bölgelerinde bulunan ağrılarınız tamamen ortadan kalkmış olur.

Tens cihazları sayesinde sinir sistemi, vücudun kendine ait olan ağrılarını hafifletir ve ağrı sinyallerinin beyne ulaşmasını engellemektedir. Aynı zamanda kasları güçlendirir ve fazla yağların yakılmasına yardımcı olmaktadır. Pasif jimnastikte ve fizik tedavi yöntemlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Kullanım şekli basit ve taşınabilir boyutlarda olmasından dolayı kolaylıkla evde de kullanılmaktadır. 

Tens Cihazı Modelleri

Günümüzde farklı markalar tarafından üretilen birçok tens cihazı bulunmaktadır. Her birinin farklı özellikleri bulunsa da üretim amaçları fizik tedavi yöntemlerinde kullanılabil olmasıdır. Türkiye’de sayısız fizik tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Ancak en etkili uygulama ise tens cihazları ile yapılan uygulamalardır. REDA Hastane Donanımları olarak sizlere tens cihazlarını sunmaktayız. Kaliteli ve kullanışlı olan bu cihazların teminini en hızlı şekilde tarafımızca yapmaktayız.

Tens Cihazı Marka ve Modelleri
  • Chattanooga Tens Cihazı
  • Compex Tens Cihazı
  • Globus Tens Cihazı
  • BTL Tens Cihazı
  • BMLS Tens Cihazı
  • Intelect Tens Cihazı
  • Fizyomed Tens Cihazı
  • Schwa-Medico Tens Cihazı
  • Itec Tens Cihazı

Tens Cihazı Kabloları
En İyi Tens Cihazı Markası

Günümüzde farklı özelliklere sahip tens cihazı bulunmaktadır. Birçok ağrı tedavilerinde kullanılan bu cihazlar, kişinin rahatsız olduğu bölgeye en uygun cihazların tercih edilmesi gerekmektedir. Bu nedenden dolayı tüm cihazların kullanım alanları aynı olmamaktadır. Kullanım alanları ve özellikleri farklı olmasından dolayı en iyi tens cihazına örnek vermemiz mümkün değildir. Kişiden kişiye göre değişen bu cihazlar, yüksek teknolojiler kullanılarak üretilmektedir. Alanının en iyisi olan bu makinalar son yıllarda fizik tedavi alanının olmazsa olmazı haline gelmiş cihazlardır.

REDA Hastane Donanımları olarak, fizik tedavisinde kullanılması gereken Tens cihazlarını sizlere sunmaktayız. Uzun yıllardır sağlık sektöründe hizmetlerini sürdüren REDA; kaliteli ürün, müşteri memnuniyeti ve yenilikçi bir yapıya dayalı faaliyetlerini sürdürmektedir. Siz de fizik tedavi alanlarında kullanılan cihazlara sahip olmak için iletişim adreslerimizden bizlere ulaşabilir, detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz.

Tens Cihazı Fiyatları

Tens cihazı fiyatlarını belirlenmesi aşamasında belirleyici olan parametreler, ilk etapta cihazın markası ve cihazın sahip olduğu teknik özellikler olarak ifade edilebilmektedir. Talep ettiğiniz cihazı almadan önce detaylı bir araştırma yapmanız tavsiye edilmektedir.

Projeleriniz veya kullanım amaçlarınıza göre karar vermiş olduğunuz markaya ait olan cihazın fiyat listesine erişme imkanına da sahip olabilirsiniz. Söz konusu cihazlar üzerinde opsiyonel olarak bazı ekipmanlar eklenip çıkartılmasından kaynaklı olarak, siparişleriniz için projelendirme öncesinde herhangi bir şekilde net bir fiyat tarifesi sunmak mümkün olmamaktadır.

REDA Hastane Donanımları olarak sizlere kaliteli hizmet sunma misyonumuzu ihmal etmeden çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu çalışmalar süresince, önceliğimiz olan müşteri memnuniyeti ilkelerimize uygun olarak personel çalışmalarımızı ilerletmekteyiz.

İş ortaklığı yaptığımız ürünlere dair gerçekleştirilen satıştan sonra da sizleri yalnız bırakmayıp, cihaz ve ekipmanlar kapsamında teknik destek hizmetlerimiz ile sizlerle beraber olmaktayız. Siz de bu kaliteli hizmet anlayışından ve ürünlerimizden faydalanmak için iletişim adreslerimizden bize ulaşabilirsiniz ve ürünlerimiz ile hizmetlerimiz hakkında daha detaylı şekilde bilgilere sahip olabilirsiniz.

Size nasılyardımcı olabiliriz?

Aklınıza takılan tüm sorularınız, talep, istek ve merak ettikleriniz için hemen arayın.

Bize Ulaşın
Ürün kataloğumuzu incelediniz mi?

Firmamız hizmet ve ürünlerini tanıtan kataloğumuzu interaktif olarak inceleyebilirsiniz.

İncele