Medikal Arabalar ve Çeşitleri

Medikal arabalar çeşitli ilaçların, cihazların ya da ekipmanların hızlı ve kolay bir şekilde taşınabilmesi için tasarlanan araçlardır. Tıbbi cihazlar uygun medikal arabalar sayesinde güvenle taşınabilmektedir. Arabalar, çeşitlerine göre elektrik bağlantı noktaları gibi farklı gereksinimlere ihtiyaç duyabilmektedir.

Medikal arabalar tıbbi müdahale için gerekli ekipmanları taşıyarak hastaya acil müdahale olanağı sağlamaktadır. Bu temel işlevinden ötürü acil müdahale arabası veya pansuman arabası olarak da isimlendirilmektedir. Hastanelerin farklı birimlerinde günlük faaliyetler için bu arabalar son derece önemli bir role sahiptir.

Acil Müdahale Arabası

Acil müdahale arabası, yaygın olarak crash card ismiyle bilinmektedir. Acil durumlar için olmazsa olmaz tıbbî ekipmanları barındırmaktadır. Serum askısı ve defibrilatör bunlara örnek olarak verilebilir. Bir crash card arabası aşağıda sıralanan materyalleri içerebilir.

  • Defibrilatör ve izleme monitörü rafı
  • CPR tahtası
  • Atık iğne kutusu
  • İlaç hazırlama sehpası
  • O2 tüpü montaj askısı
  • Atık kutusu
  • Güç girişi
  • Merkezi kilit sistemi

Crash card arabası fiyatları aracın teknik özellikleri, büyüklüğü ve gövde malzemesi gibi faktörlere göre değişebilmektedir. Fiyatlar hakkında güncel bilgiler edinmek için web sayfamızda yer alan iletişim bilgilerimiz aracılığıyla bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Medikal arabalar nelerdir? Sağlık kuruluşlarında yaygın bir kullanım alanı bulan medikal araçlar, her gün ihtiyaç duyulabilecek demirbaşlardandır. Firmamız tarafından da üretilen bazı medikal arabaları aşağıdaki listede bulabilirsiniz.

İlaç Taşıma Arabası

İlaç taşıma arabalarımız pürüzsüz yüzeylere sahiptir ve yüksek dayanıklılığa sahip malzemeden üretilmiştir. Bu araçlar kullanım amacına bağlı olarak tedavi arabası veya ilaç/pansuman arabası olarak da isimlendirilmektedir.

  • İkisi frenli olmak üzere dört adet tekerleği bulunur.
  • İsteğe bağlı olarak, elektronik şifreli kilit sistemi arabaya ilave edilebilir.
  • Yalnızca ilaçlar değil, uygun ebatlardaki pek çok tıbbi malzeme taşınabilir.
  • Bakımı ve temizliği kolaydır.

Tıbbi amaçlar için kullanılan arabalar arasında farklı ürünler de bulunmaktadır. Örneğin medikal yürüme arabaları hastaların kendi başlarına veya hastane ortamında bir refakatçi gözetiminde yürümelerine yardımcı olması için tasarlanmıştır. Bu araçlar medikal yaşlı arabaları olarak da bilinmektedir. Aynı şekilde tekerlekli bir muayene masası da medikal arabalar içinde gösterilebilir.

Anestezi/İlaç Taşıma Arabası

Anestezi veya ilaç taşıma arabası; çöp kovası, çekmece, iğne toplama kutusu ve isteğe bağlı elektronik şifreli kilit gibi seçeneklerle sunulmaktadır. Bir kısmı veya tamamı frenli ve yüksek dayanımlı tekerlerden oluşmaktadır. İsteğe göre farklı ebat ve raf seçeneklerinde üretilebilmektedir.

Acil müdahale arabası ise gereken hallerde hastaya acil tıbbî müdahaleyi sağlayabilecek ekipmanları içermektedir. Peki crash card kullanımı nasıldır? Bu arabalar, kalp krizi veya solunum problemleri gibi acil müdahale gerektiren durumlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Araçlar, her an kullanıma hazır halde tutulmaktadır. İhtiyaç duyulmadığı anlarda dahi şarjda olmalıdır. Aksi takdirde gereksinim duyulduğunda istenilen verim alınamayabilir. Acil durum arabası ismiyle de bilinen bu araçlar, küçük bir ambulans gibi düşünülebilir. Mekanik merkezi kilit sistemi ve oksijen tüpü yuvası gibi bileşenlere sahiptir.

İlaç Depolama Arabası

İlaç depolama arabaları, antibakteriyel malzeme ile kaplanmış çok sayıda çekmeceye sahiptir ve tıbbi merkezlerde basitçe ilaçların saklanması için kullanılır.

  • Güneş ışığı geçirmez.
  • Hava akışının sağlanması için deliklere sahiptir.
  • Kapalı konumdayken su sıçramalarına karşı dayanıklıdır.
  • İlaçların çekmeceye göre kategorize edilmesini sağlar.

Çeşitli medikal firmaları tarafından üretimi yapılan medikal hasta arabaları ise farklı amaçlar için kullanılabilir. Örneğin ambulans personeli, hastayı bu arabalarla hastaneye taşır. Hastanede, bölümler içinde dolaşırken veya mr, ultrason gibi işlemler için hastanın götürülmesi gerektiğinde yine bu araçlardan yardım alınır.

Medikal araçlar genel olarak esnek, kolayca ayarlanabilen bir yapıdadır ve hafif malzemelerden üretilmişlerdir. Arabalar, gereken tüm ilaç ve ekipmanları taşıyabilecek zengin bir çeşitlilikte çekmecelere sahiptir.

Pansuman Arabası

Pansuman arabası, çekmeceleri sayesinde hızlı müdahaleler için malzemelere kolay erişim sunar. Çekmece altında kalan bölme ise ihtiyaca göre dolaplı olacak şekilde üretilebilir. Bu araçlar, darbelere veya dezenfektanlardaki alkol içeriğine dayanıklıdır.

Reda üretimi çok sayıda çekmeceye sahip, oldukça işlevsel ilaç ve pansuman arabası çeşitleri bulunmaktadır. Ürünlerimiz laminat ve alüminyum malzemeden imal edilmiştir. Darbelere karşı korunması için çeşitli tamponlarla çevrelenmiştir. İsteğe bağlı olarak elektronik şifreli ya da tek kullanımlık kırılabilir bir kilite de sahip olabilmektedir. Tüm klinik ortamlara uygundur.

Size nasılyardımcı olabiliriz?

Aklınıza takılan tüm sorularınız, talep, istek ve merak ettikleriniz için hemen arayın.

Bize Ulaşın
Ürün kataloğumuzu incelediniz mi?

Firmamız hizmet ve ürünlerini tanıtan kataloğumuzu interaktif olarak inceleyebilirsiniz.

İncele