Medikal Cihaz Taşıma Arabaları

Medikal cihaz taşıma arabaları klinik veya hastanelerin vazgeçilmez ekipmanları arasında yer almaktadır. Bu arabalar monitör, defibrilatör, EKG cihazı, ventilatör gibi pek çok tıbbi cihazı hızlı ve pratik bir şekilde nakletmek amacıyla kullanılmaktadır.

Medikal cihaz taşıma arabaları kimi zaman hastaya acil müdahale için de gerekli olmaktadır. Bu aşamada kullanılabilecek olan kritik cihazları ve ilaçları taşıyan arabalar, acil müdahale arabası ismiyle bilinmektedir. Tıbbi cihazların taşınmasında kullanılan araçlar, genellikle ikisi frenli olmak üzere dört tekere sahip olmaktadır ve tıp merkezlerinin ilgili birimlerinde her an müdahaleye hazır bir şekilde tutulmaktadır.

Monitör ve Defibrilatör Arabası

Hastanın kalp ritmi/nabzı ve tansiyonu gibi bilgiler anlık olarak bir monitörden takip edilebilir. Bu cihazlar bir sorunun varlığında sesli veya görüntülü olarak sağlık personelini uyarabilir. Defibrilatör ise duran kalbin yeniden atması için veya bozuk kalp ritmini düzene sokmak için kullanılmaktadır. Halk arasında şok cihazı olarak anılmaktadır. Genellikle acil durumlarda kullanılmasıyla bilinse de aritmi gibi hastalıkların tedavisinde de hekim kararıyla tercih edilebilmektedir.

Defibrilatörler de bir monitöre sahiptir ve kalp ritmi, kandaki oksijen düzeyi gibi bilgileri gösterebilmektedir. Hastanelerin acil servislerinde ve kardiyoloji gibi birimlerinde bulunan bu cihazlar gerekli hallerde hızlı ve kolay bir şekilde monitör ve defibrilatör arabası ile taşınmalıdır. Bu amaçla taşıma arabalarından faydalanılmaktadır.

Reda üretimi medikal arabalar, ergonomik karakterler dikkate alınarak yüksek malzeme kalitesiyle üretilmiştir. Alüminyum döküm ayaklara sahiptir. Üzerinde yer alan mekanizma sayesinde tüm defibrilatör cihaz türlerinin taşınması için uygundur.

Ventilatör Cihazı Arabası

Ventilatör cihazları, solunum güçlüğü yaşayan ve akciğerlerinde bazı hastalıklar bulunan kişilerde kullanılmaktadır. Bu cihazlar aslında yapay bir solunum aletidir. Ventilasyon işlemi, havanın ciğerlerin içine ve dışına olan hareketini tanımlamaktadır. Solunumu etkileyen Covid-19, tüberküloz, zatürre ve astım gibi hastalıklarda kullanılabilmektedir.

Ventilatörler sayesinde oksijence zengin hava akciğere taşınır ve karbondioksit içeren hava dışarı verilir. Bu cihazlar temelde oksijen tüpleri aracılığıyla destek olmaktadır. Firmamız üretimi ventilatör cihazı taşıma arabası iki adet oksijen tüpünü taşıyabilecek hazneye sahiptir.

Bir ventilatör cihazı arabası tıp merkezleri, klinikler veya hastaneler için demirbaş ürünler arasındadır. Bahsi geçen arabalar, hastaya müdahale için gereken malzemeleri taşıyan ürünlerdir. Örneğin pansuman arabası ya da çeşitli medikal cihaz taşıma arabaları buna örnek olarak verilebilir. Pansuman gibi işlemler sonucunda ilaç veya kan içeren ve tıbbi atık kapsamında giren çöpler oluşabilir. Bir pansuman arabası bu yüzden atık kovası gibi bileşenlere sahip olabilir.

EKG Arabası

Cihaz taşıma arabaları hem cihaz taşımayı kolaylaştırır hem de bu cihazların zarar görme ihtimallerini azaltır. Araba ile kolayca taşınan bir cihaz, öncesinde sabitlenmiş durumda olduğu için düşme tehlikesi de yaşanmaz.

EKG yani elektrokardiyogram cihazları, kalp ritmini ve elektriksel faaliyetleri izleyerek bunu bir grafik haline getirir. Cihazın algıladığı değerler cihazdaki monitör üzerinden anlık olarak takip edilebilir. Acil servisler, kardiyoloji ve göğüs hastalıkları gibi birimlerde ihtiyaç duyulan temel cihazlardan biridir.

EKG cihazları sayesinde çeşitli kalp hastalıklarına teşhis konulabilir. Hekim, hastanın durumu hakkında bilgi sahibi olur ve tedaviyi de buna göre planlar. EKG taşımak için kullanılan ekg taşıma arabası, genellikle dört tekere sahiptir. Ayrıca monitörün rahat okunabilmesi için cihazı uygun bir yükseklikte tutmaktadır.
 

İlaç ve Pansuman Arabası

İlaç ve pansuman arabası hastanelerin/kliniklerin vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Hem acil müdahale gerektiren hem de hastanede yatarak ve ayakta tedavi gören hastaların tedavisi için kullanışlıdır. Genelde yara tedavisi ve bakımında kullanılmaktadır. Hemen hemen tüm birimlerde rastlayabileceğimiz bu arabalar daha çok acil servisler ile enfeksiyon hastalıkları bölümlerinde karşımıza çıkmaktadır.

  • İlaç ve medikal malzeme taşıyan arabalar genellikle pürüzsüz yüzeylere sahiptir.
  • Yüksek dayanıma sahip malzemelerden üretilmektedir.
  • İsteğe göre elektronik şifreli kilit gibi güvenlik sistemleri entegre edilebilmektedir.
  • Sadece ilaçları değil, uygun boyutlardaki pek çok tedavi materyalini taşıyabilmektedir.
  • Temizliği ve bakımı kolaydır.

Tedavi arabaları anestezi için gereken bileşenleri de taşıyabilir. Tıbbi malzeme taşıyan arabalar her an müdahaleye hazırdır. Arabada taşınan cihazların şarjı her zaman dolu olmalıdır. Aksi takdirde ihtiyaç halinde istenilen performans alınamaz.

Reda üretimi medikal araba seçenekleri hakkında sorularınızı iletmek veya satın alımlarınızı gerçekleştirmek için bizi ziyaret edebilir ya da ürün sayfalarımız üzerinden bilgi talebi gönderebilirsiniz.

Size nasılyardımcı olabiliriz?

Aklınıza takılan tüm sorularınız, talep, istek ve merak ettikleriniz için hemen arayın.

Bize Ulaşın
Ürün kataloğumuzu incelediniz mi?

Firmamız hizmet ve ürünlerini tanıtan kataloğumuzu interaktif olarak inceleyebilirsiniz.

İncele